Signaturen "jo" skrev:
Tjenare. Jo, det där låter ju inte något vidare. Men om jag ska äta fullfettsmjölkprodukter, smör på mackan och vispgrädde i kaffet blir jag fet som den fetaste gödgris. Det kan väl inte vara bra?
Att man skulle bli fet av mjölkprodukter som smör, vispgrädde, ost etc. är en fabrikerad sanning, det vill säga - det är en stor fet lögn. Däremot kan du bli fet av din "nyttiga" fullkornsmacka som ofta innehåller ospecificerad "veg.olja", vitt mjöl och socker.
Man blir fet av; socker, raffinerade kolhydrater (vit pasta), kolhydrater med stärkelse i, energi utan näring som vitt mjöl, processade matoljor och margarin.
Om du vill bli fet som en gris rekommenderar jag att du gör på följande vis:
Steg 1: Skala potatis och skär den i fyrkantiga längder.
Steg 2: Rulla den i vitt mjöl.
Steg 3: Hetta upp någon billig och "nyttig" processad matolja.
Steg 4: Fritera.
Steg 5: Sockra efter smak och tycke.
För den som börjar inse att animaliskt fett och kolesterol faktiskt inte är farligt
men som är rädd för att bli tjock vill jag varmt rekommendera studien Maten vi borde äta som håller oss normalviktiga och vid god hälsa hela långa livet av Jenny Reimers som är överläkare på Härnösands sjukhus. Jag rekommenderar särskilt avsnitten "Att uppnå normalvikt" samt
"De livsnödvändiga animaliska fetterna".
Och den som inte känner sig övertygad efter det kan även läsa Fel att vi blir feta av fett av överläkare Christer Enkvist.
Personligen så har jag aldrig ätit mer fett i hela mitt liv än vad jag gör nu och jag har blivit fetsmal och fått fett med energi. Hur kan det komma sig tror ni?
torsdag 17 januari 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Ja men hallå. Det hon säger om stärkelse låter som GI dieten tycker jag. Dessutom låter ju det toppen att bara äta viltfångad fisk och viltkött, men det är inte praktiskt möjligt. Om alla människor skulle börja äta mer protein (högre upp i näringskedjan) och mindre kolhydrat (längre ner i näringskedjan) skulle vårt ekosystem braka åt fanders ännu fortare än det gör idag. Nötdjur är inte miljövänliga!
GI-diet eller ej. Det hon säger låter också väldigt mycket som Stenålderskost, Atkins och många andra dieter. Det spelar ingen roll - det hon säger är bekräftat från många källor.
Viltfångad fisk och viltkött är rekommendationer för optimal hälsa. Givetvis kan vi inte äta det hela tiden. Vi får köpa den bästa kvalitet som vi kan få tag på och som vi har råd med. Odlad fisk är ett inget bra alternativ miljömässigt och näringsmässigt tyvärr.
Är det matindustrin eller konsumenterna som ska ta ansvar för miljön? En sak är i alla fall säker - matindustrin tar inte ansvar för vår hälsa.
Skicka en kommentar